Enrico Coveri (1952. - 8. prosinca 1990.)talijanski je modni dizajner i poduzetnik iz Prata u Italiji . Bivši model i scenograf dizajnirao  je istoimenu  modnu kuću u Firenci i odmah je bio priznan za svoje kreacije na prvim nastupima na palubi u Milanu  i Parizu 1977. godine.

 Njegov dizajn prepoznatljiv je za svjetlinu boje, prevalenciju kromatizma, bujnu fantaziju otisaka, okus ekscentriciteta i užitka.

Dizajner je predstavio svoju prvu kolekciju, Touche Enrica Coveri, 1973. godine u Milanu.  Njegova prva kolekcija za žene organizirana je 1977. godine u Parizu i donijela mu je trenutak uspjeha i pohvale modnih novina i kreatora mišljenja. Ubrzo nakon toga slijedi zbirka muške odjeće.  

Kuća Enrica Coveri koja je pokrenula nekoliko zbirki za žene, muškarce i djecu, kao i niz traperica, 1981. godine je dodala kozmetiku svojoj ponudi. Prvi miris žene pokrenut je ubrzo nakon toga - 1982. pod imenom Paillettes ( šljokice), a njihov prvi miris za muškarce slijedio je - Enrico Coveri pour Homme.  Godine 1985. izdana je zbirka You Young Coveri, stvorena za mladu publiku.

Umro je 1990. godine od raka pluča.

Enrico Coveri