Skip to main content

Predstavljamo Vam rješenje za djecu s kratkovidnošću, nove naočalne leće Rodenstock MyCon

 

Bilo da se radi o tabletima, računalima ili domaćim zadaćama, današnja se djeca više fokusiraju na ono što je neposredno ispred njih, umjesto da više vremena provode na otvorenome. Ova promjena ponašanja dovodi do sve većeg broja djece koja razvijaju kratkovidnost – koja se naziva i miopija. Godine 2020. više od trećine svjetske populacije bilo je kratkovidno, što je ogroman porast u zadnja dva desetljeća. Stručnjaci u Rodenstocku razvili su rješenje: nove Rodenstock MyCon leće koje su posebno dizajnirane za ispravljanje kratkovidnosti i osiguravaju oštar vid dok kontroliraju progresiju kratkovidnosti kod djece.

Ako je jedan od roditelja kratkovidan, rizik od razvoja ovog stanja kod djeteta je povećan. Rizik je još veći ako su oba roditelja kratkovidna, s vjerojatnošću da raste na 35-60%. Kratkovidnost također ima tendenciju bržeg napredovanja ako su roditelji djeteta kratkovidni. Kratkovidnost u djetinjstvu također povećava rizik od bolesti oka u odrasloj dobi. Kontrola kratkovidnosti u djetinjstvu dugoročno pomaže u osiguravanju zdravih očiju, jer je rizik od razvoja očnih bolesti u odrasloj dobi značajno smanjen. Kao stručnjaci za vid,  u Rodenstocku uvijek nastoje stvoriti najoštriji mogući vid – također i za djecu. Zato je s novim MyCon lećama (naziv dolazi od Myopia Control) tvrtka razvila rješenje koje pomaže u kontroli progresije kratkovidnosti kod djece.

Kratkovidnost je rezultat blago izduženog oka. Način na koji standardne jednojakosne leće ispravljaju kratkovidnost uzrokuje da svjetlo na periferiji pada iza mrežnice. Kod neke djece se oči pokušavaju prilagoditi i još više produljiti, što uzrokuje daljnji napredak kratkovidnosti.

Rodenstock MyCon leće ispravljaju kratkovidnost dok kontroliraju produljenje oka, usporavajući napredovanje kratkovidnosti. Uz MyCon leće, svjetlo u periferiji se lomi tako da pada ispred mrežnice, usporavajući izduživanje oka, ključni aspekt održavanja dječjeg vida. Zato su područja za kontrolu napredovanja u MyCon lećama postavljena sa strane leće i osiguravaju da svjetlo na periferiji ne pada iza mrežnice. Ovdje usporavaju napredovanje miopije ili produljenje oka, ostavljajući glavne vidne zone leće neometane te omogućuju oštar vid. Područje fokusa u leći osigurava da dijete može jasno vidjeti gdje god usmjeri pogled. Tehnologija leća s dokazanim rezultatima.

Prilikom dokumentiranja učinaka leća za kontrolu miopije važno je uzeti u obzir regionalne razlike.

Nezavisna klinička studija koja je ispitivala napredovanje miopije kod djece bijele rase u dobi od 7 do 14 godina u razdoblju od 5 godina pokazala je da su leće za kontrolu kratkovidnosti izrađene na principima Rodenstock MyCon učinkovite u smanjenju progresije miopije do 40%.

Za sve ostale informacije obratite se našoj optici.

 

Leave a Reply

2 × five =